Søg i bloggen

søndag den 11. september 2011

Æblecrumble

Crumble med frugt er en let og enkel dessert. Den er også billig, da den kun kræver et par stykker frugt, og så ellers ting, man næsten altid har i huset - havregryn, smør og sukker. Her har jeg sparet lidt på smør og sukker, så helt usund er den heller ikke.

Her har jeg brugt æbler, men i princippet kan man bruge stort set al slags frugt. Men æbler er billige og bliver altså super lækre i ovnen. Jeg har brugt rørsukker, men du kan sagtens bruge almindeligt sukker, hvis du ikke lige har rørsukker i skabene.




Æblecrumble
Ingredienser
3 æbler, skåret i store tern
1 tsk. rørsukker
35 g smør
60 g havregryn
2 spsk. rørsukker

Fordel æblestykkerne i et ovnfast fad og drys med 1 tsk. rørsukker.

Kom havregryn, smør og rørsukker i en skål. Smuldr det hele mellem fingrene, til det bliver til en smuldredej. Fordel det over æblerne. 

Bag æblecrumblen i ovnen ved 180 grader (varmluft)/200 grader (almindelig ovn) i ca. 25-30 minutter, til dejen er gylden og sprød. Server evt. med lidt mager creme fraiche eller græsk yoghurt.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar