Søg i bloggen

onsdag den 21. september 2011

Chili con carne med groft pandebrød

Man kan finde på masser af forskellige slags tilbehør til chili con carne. Sidste gang, jeg lavede det herhjemme, lavede jeg et hurtigt, groft pandebrød til, og det var faktisk rigtig lækkert.

Det gode ved chili con carne er også, at man får en masse relativt billige grøntsager, og man har mad til mange dage.Chili con carne med groft pandebrød
Ingredienser – Chili con carne (4 personer)
1 pakke hakket oksekød
2 løg, hakket fint
2 fed hvidløg, presset eller fint hakket
3 peberfrugter, skåret i tern
5 stængler bladselleri, skåret i små stykker
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpure
Chili
Oregano
1 dåse røde kidneybønner

Brun kødet i en stor gryde. Svits løg og hvidløg sammen med kødet i 4-5 minutter. Hæld peberfrugter, bladselleri, hakkede tomater og tomatpure i, og krydr med chili og oregano efter smag. Bring det hele i kog og lad det simre i en time, gerne mere, hvis du har tid. Ti minutter inden, chili con carnen er færdig, tilsættes de drænede kidneybønner. Smag til med salt og peber og server.

Groft pandebrød
10 g smør
½ dl vand
1 dl yoghurt naturel
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
90 g hvedemel
60 g havregryn

Smelt smørret i en gryde. Rør mel, havregryn, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør, vand og yoghurt. Ælt dejen god igennem og slå den sammen. Form dejen til et rundt og fladt brød.

Læg brødet i en pande. Bag brødet i panden på komfuret ved kraftig varme i ca. 4 minutter. Skru ned til middelsvag varme og bag i yderligere et minuts tid. Vend brødet og bag det i fem-syv minutter, indtil brødet er gyldent og sprødt. Server det lunt til chili con carnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar