Søg i bloggen

mandag den 19. september 2011

Cæsarsalat med rugbrødscroutoner

Cæsarsalat er en sund og nem ret til enten aftensmad eller frokost, som giver både godt med grøntsager og protein. Traditionelt ville man nok servere sådan en med croutoner og fed dressing, men her har jeg lavet den med rugbrødscroutoner og en fedtfattig købedressing. Hvis man har lidt bedre tid, kan man jo selv bikse en dressing sammen - det havde jeg ikke! :)




Cæsarsalat med rugbrødscroutoner

Ingredienser (2 store portioner)
Salat (fx romainesalat, baby-leaves, mix-salat eller andet)
2 stk. kyllingebryster
½ agurk, skåret i skiver
4 gulerødder, skåret i skiver
Tynde flager parmesan
3 skiver rugbrød
Olivenolie

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft) eller 225 grader (almindelig ovn). Skær rugbrødsskiverne i tern. 
Bland med lidt olie, salt og peber, og evt. rosmarin eller oregano. Kom rugbrødscroutonerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir og bag i ca. 15 minutter, til croutonerne er sprøde.

Steg kyllingebrysterne i 4-5 minutter på hver side. Lad dem køle af og skær dem i mundrette skiver.

Skyl salaten. Anret salat, agurk, gulerødder, kyllingebryst og rugbrødscroutoner på tallerkener. Drys med parmesanflager og server evt. med dressing, ligesom jeg gjorde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar