Søg i bloggen

søndag den 11. september 2011

Madpakkesalat

Jeg synes selv, at en af de sværeste udfordringer - rent madmæssigt - er madpakken! For kantinen på universitetet/skolen/studiejobbet bliver hurtigt en dyr fornøjelse, og helt ærligt, så spændende er de der rugbrødsmadder med leverpostej heller ikke.

En god løsning, som giver lækker, sund og billig frokost til mange dage, er at lave en madpakkesalat, f.eks. søndag aften. Salaten skal bestå af en form for kulhydrat så som pasta, bulgur, couscous, perlebyg, osv.; en masse grøntsager, og så gerne lidt kød og lidt sundt fedt (olivenolie, pesto, nødder, etc.). Man kan selv sagt sammensætte sådan en madpakkesalat på tusind måder, og jeg vil komme med et par af mine ideer her på bloggen.

Her er en pastasalat med masser af grønt og kyllingepølser, som giver os to studerende her i huset madpakker i tre dage.
Pastasalat til madpakken
Ingredienser (6 portioner, eller til 2 menneskers madpakke i 3 dage)
500 g fuldkornspasta
300 g frosne bønner
250 g frosne ærter
100-150 g majs (efter smag), enten på frost eller på dåse
3 peberfrugter
1 pakke (mener det er 200 g) kyllingepølser (jeg bruger Nettos til en tier)
1 halvt glas rød pesto - eller mindre (eller slet intet!), hvis du vil spare på kalorierne

Kog pastaen i den tid, som er anvist på pakken. Stil til side og lad det køle af. 

Kog de frosne grøntsager. Vær opmærksom på, at de typisk skal have meget kort tid, for at bevare smag og sprødhed - jeg giver dem typisk to minutter, og ærter og majs får gerne lidt mindre!

Skær peberfrugterne i tern, og skær kyllingepølserne i små, mundrette skiver.

Når alt er nogenlunde kølet af, blandes alle ingredienserne i en stor skål, og pestoen røres i. Voila! Nemmere bliver det vist ikke, og så har du en sund madpakke til nogle dage - som vist er lidt mere interessant end den sædvanlige rugbrødsklapsammen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar