Søg i bloggen

søndag den 11. september 2011

Moussaka med frisk tomatsalat

Her er en super lækker ret til aftensmad - den tager et stykke tid at lave, men den er det hele værd! Opskriften er til fire personer, eller i vores tilfælde, to personer med rester til dagen efter.

Moussaka med frisk tomatsalat
Ingredienser
Moussakafyldet
1 stort løg eller 2 små, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket eller presset
400 g hakket oksekød
2 auberginer, skåret i skiver
2 dåser hakkede tomater
1 tsk. kanel
2 laurbærblade
1 spsk. oregano

Mornaysauce
50 g smør
50 g hvedemel
5 dl mælk
150 g mager, revet ost
Revet muskatnød

Tomatsalat
1 agurk, skåret i tern
4-6 tomater, afhængigt af størrelsen, skåret i tern
1 løg, fint hakket
Saften af en halv citron
1 spsk. olie
Salt og peber

Brun det hakkede kød i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege med i et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, kanel, laurbærblade og oregano. Lad det simre i 20 minutter.

Lav mornaysaucen, mens kødsaucen simrer. Smelt smørret i en anden gryde ved middel varme. Pisk melet i. Hæld mælken i, og pisk indtil det kommer i kog. Krydr med salt, peber og muskatnød, og lad saucen simre under låg i 20 minutter. Rør i den af og til. Rør efterfølgende osten i, indtil den er smeltet. 

Byg moussakaen op i et ovnfast fad: start med aubergineskiver i bunden, så kødsauce, så aubergineskiver, så kødsauce og afslut med mornaysaucen. Bag moussakaen ved 200 grader (varmluft)/225 grader (alm. ovn)i 30 minutter.

Bland agurk, tomat og løg i en skål. Bland med citron og olie. Krydr med salt og peber og server ved siden af moussakaen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar