Søg i bloggen

tirsdag den 8. november 2011

Æblecouscous

I forgårs var vi til familiefødselsdag hos min svigerfamilie, og vi fik en masse æbler med hjem fra deres æbletræ. Derfor har jeg lavet et par lækre retter med æbler! Her en æblecouscous, som vi har med i madpakken i denne uge, men som også kan bruges som tilbehør til noget kød f.eks.

Der skal feta i denne, og her vil jeg godt slå et slag for, at man tager ned til sin lokale mellemøstlige grønthandler - de har ofte feta oppe i deres små kølemontre ved disken (sammen med oliven, samosaer og andre lækre ting), og det er simpelthen så lækkert. Det koster også en del mere, end i supermarkedet, men hvis man har luft i madbudgettet eller bare vil forkæle sig selv, så kan det godt betale sig. Vi gav 30 kr. for vores blok (men vi bor også i Lyngby. Jeg er sikker på, at det fås billigere (og bedre) på Nørrebronx).
Ingredienser
400 g couscous
½ l vand
4 æbler
2 pærer
5 gulerødder
1 grøn peberfrugt (gerne flere, havde dog kun en grøn tilbage)
150 g feta
1 lime

Sæt vandet til at koge i en gryde. Når vandet spilkoger, så kom couscous'en  i gryden. Tag med det samme gryden af varmen, sæt låg på, og lad couscous'en trække, til den har suget al vandet op (det tager typisk 10-15 minutter).

Imens couscous'en trækker, skæres æblerne i tern. Kom æbleternene i en skål, og pres saften af en halv lime ud over, så de ikke bliver brune. Skær derefter pærer, gulerødder, peberfrugt og feta i tern. 

Bland alt sammen, pres den sidste halve lime over salaten, og så har du lækker madpakke til flere dag! Der bliver ca. 6 portioner ud af det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar