Søg i bloggen

fredag den 21. oktober 2011

Pølsehorn på kamutmel

Kamutmel, også kaldet kæmpedurum, er en rigtig fin meltype, som giver et lækkert og sprødt brød! Disse pølsehorn blev helt fantastiske... mums! Og de går også fint i fryseren.


Ingredienser
25 g gær
1,5 dl vand
2 dl yoghurt naturel
ca. 425 g. kamutmel
60 g. smør         
1 æg
1 spsk. skallin (alternativt havregryn)
Pølser (hvad du nu har lyst til - jeg er personligt vild med Nettos kyllingepølser til en ti'er, som, når de bliver halveret, passer perfekt til pølsehornene).

Rør gæren ud i vand og tilsæt yoghurt.

Kom melet i en stor skål og smuldr smørret i melet. Tilsæt herefter salt og skallin, gærvand og æg. Ælt dejen i gennem og slå den derefter sammen. Lad dejen hæve i 30 minutter.

Del dejen op i tre stykker. Rul hver dejstykke ud i en cirkel, og del cirklerne i ca. otte trekanter. Det var, hvad jeg gjorde først, men når man får en fornemmelse af, hvor store trekanterne skal være, kan man bare rulle hele dejen ud på en gang og skære trekanter. Så nemt er det.

Læg en halv pølse (eller hvilken størrelse, der nu passer, i forhold til de pølser, du har købt) på hver trekant, og rul sammen, så det bliver til et horn.

Lad hornene efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i 15 minutter. Bag pølsehornene i ca. 15 minutter ved 200 grader (varmluft) eller 225 grader (almindelig ovn).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar