Det gode ved chili con carne er også, at man får en masse relativt billige grøntsager, og man har mad til mange dage.
Chili con carne med groft pandebrød
Ingredienser – Chili con carne (4 personer)
1 pakke hakket oksekød
2 løg, hakket fint
2 fed hvidløg, presset eller fint hakket
3 peberfrugter, skåret i tern
5 stængler bladselleri, skåret i små stykker
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpure
Chili
Oregano
1 dåse røde kidneybønner
Brun kødet i en stor gryde. Svits løg og hvidløg sammen med kødet i 4-5 minutter. Hæld peberfrugter, bladselleri, hakkede tomater og tomatpure i, og krydr med chili og oregano efter smag. Bring det hele i kog og lad det simre i en time, gerne mere, hvis du har tid. Ti minutter inden, chili con carnen er færdig, tilsættes de drænede kidneybønner. Smag til med salt og peber og server.
Groft pandebrød
10 g smør
½ dl vand
1 dl yoghurt naturel
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
90 g hvedemel
60 g havregryn
Smelt smørret i en gryde. Rør mel, havregryn, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør, vand og yoghurt. Ælt dejen god igennem og slå den sammen. Form dejen til et rundt og fladt brød.
Læg brødet i en pande. Bag brødet i panden på komfuret ved kraftig varme i ca. 4 minutter. Skru ned til middelsvag varme og bag i yderligere et minuts tid. Vend brødet og bag det i fem-syv minutter, indtil brødet er gyldent og sprødt. Server det lunt til chili con carnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar