I aften har jeg bagt disse, og mums, hvor blev de lækre. Tilpas søde og ok mættende takket være fuldkornshvedemelet. Jeg har kørt dem gennem en kalorietæller, og hver muffin indeholder sølle 148 kalorier - det er da til at have med at gøre! En plade Rittersport, f.eks., svarer til knap 4 af disse muffins.
Jeg har lavet dem med citron og hindbær, men man kan sagtens eksperimentere med andet fyld!
Ingredienser (8 muffins)
1 æg
50 g rørsukker
2 dl hvedemel
2 dl fuldkornshvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanille
40 g smør
1 dl minimælk
Fintrevet skal af 1 citron
Saften af ½ citron
75 g frosne hindbær (NB! Skal ikke tøs op!) - eller flere, hvis du har lyst.
Pisk sukker og æg sammen. Smelt smørret i en gryde.
Bland mel (begge slags), bagepulver og vanille i en skål. Rør sammen med ægge-sukkerblandingen, smør, mælk, og citronsaft og -skal. Rør, til du har en ensartet dej.
Vend forsigtigt hindbærrene i dejen.
Fordel dejen i muffinsforme (med denne opskrift bliver der til ca. 8 muffins). Bag dem i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 20 minutter, til de er fine og gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar