Søg i bloggen

søndag den 11. september 2011

Butternut squash suppe med peanuts

Butternut squash er en virkelig velsmagende grøntsag, som man kan lave en fantastisk lækker, cremet suppe på. For dem, der ikke kender den, ser den sådan ud:


Den kostede 25 kroner hos min grønthandler. Her har jeg lavet den i en lidt krydret suppe sammen med peanuts, chili og lime, og det smager forrygende godt - en rigtig varmende efterårssuppe.


Butternut squash suppe med peanuts og lime
Ingredienser
1 butternut squash
15 g smør
1 løg, hakket fint
2 stængler bladselleri, skåret i små stykker
1 spsk. mel
1 l grøntsagsbouillon
1 dl peanuts
Chili
Saften fra en halv lime

Varm ovnen op til 180 grader varmluft (200 grader almindelig ovn). Skær butternut squashen ud i grove stykker og hæld op i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Fordel smørret i små klumper ud over butternut squash-stykkerne. Krydr med salt og peber. Bag i 30-40 minutter, til stykkerne er møre.

Svits løg og bladselleri i lidt olie i nogle minutter. Drys melet over og rør godt sammen.  Hæld grøntsagsbouillonen i og tilsæt chili. Bring det i kog og lad det simre i et kvarter.

Tag butternut squash-stykkerne ud af ovnen, når de er færdige. Lad dem køle af i ti minutters tid, og så skulle skindet eller skallen være lige til at pille af og smide ud. Hæld butternut squash-”kødet” og peanuts op til suppen og blend det sammen, indtil suppen er blød og cremet. Rør limesaften i, smag til med salt, peber og lidt ekstra chili, hvis du har lyst. Varm suppen op og server. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar